×

Ishonch telefoni:

(+998 71) 233-28-28


Kotibiyat

(+998 71) 239-14-27

Faks: +(998 71) 239-15-17


Elektron-pochta: info@tiv.uz


Konsullik boshqarmasi

(+998 71) 233-73-40, 236-27-07 (viza masalalari)

(+998 71) 232-17-30, 233-36-03 (fuqarolik, legalizatsiya va huquqiy yordam masalalari)

(+998 71) 236-37-54 (pasport bo‘limi)

(+998 71) 233-35-58 (konsullik muassasalalari bilan ishlash)


Elektron pochta: consul@mfa.uz


Kontaktlar

Konsullik xizmati
O‘zbekistonga kirish vizasi – E-visa
03:19:33 (GMT +5), juma, 22 - mart 2019
Ovoz berishni yoqish Saytning mobil versiyasi Ko'zi ojizlar uchun

O‘zbekiston Respublikasi Tashqi ishlar vazirligi

O‘zbekiston Respublikasi Tashqi ishlar vazirligi
O'zbekiston Respublikasi Prezidenti virtual qabulxonasi O‘zbekiston Respublikasi vizasi Xorijga chiqayotgan O‘zbekiston Respublikasi fuqarolari uchun eslatma va takliflar O‘zbekistonning xorijdagi konsullik muassasalari

Dolzarb masalalar


O‘zbekiston Respublikasi vizasi

O‘zbekiston Respublikasi qonunchiligiga muvofiq chet el fuqarolari va fuqaroligi bo‘lmagan shaxslar faqat viza asosida O‘zbekiston hududiga kirishlari va uning hududi orqali tranzit o‘tishlari mumkin.

Chet el fuqarolari va fuqaroligi bo‘lmagan shaxslarga vizalar O‘zbekiston Respublikasining xorijdagi diplomatik vakolatxonalari va konsullik muassasalarida viza talabnomasi (O‘zbekiston Respublikasi Tashqi ishlar vazirligi tasdig‘i) asosida beriladi.

Viza talabnomasi O‘zbekiston hududida doimiy yoki vaqtincha joylashgan yuridik va jismoniy shaxslarning O‘zbekiston Respublikasi Tashqi ishlar vazirligiga yozma iltimosnomasi asosida rasmiylashtiriladi.

Yuridik shaxslar quyidagi hujjatlarni taqdim etadilar:

- Tashkilotning rasmiy blankida to‘ldirilgan, o‘rnatilgan namunadagi Viza talabnomasi (doc, 48 kb);
- evisa.mfa.uz saytidan olingan elektron anketa; 
- Taklif qilinayotgan shaxsning, tashkilot rahbarining va tashkilotning hujjatlarini topshirishga vakolatli xodimining pasportlari nusxalari;
- Tashkilotning rasmiy hujjatlari nusxalari (litsenziya, sertifikat, guvohnoma va hk.);
- Tashkilot rahbari va vakolatli xodimining ishga joylashish to‘g‘risidagi buyruqlari nusxalari;
- Tashkilotning vakolatli xodimi nomiga berilgan ishonchnoma nusxasi;
- Viza Toshkent shahrining aeroportida olinishi mo‘ljallangan holatlarda - aviachipta yoki bron nusxalari;
- Taklif qilinayotgan shaxsning ish joyidan ma’lumotnoma.

Jismoniy shaxslar quyidagi hujjatlarni taqdim etadilar:

- O‘rnatilgan namunadagi Viza talabnomasi (doc, 45 kb);
- evisa.mfa.uz saytidan olingan elektron anketa;
- Taklif qilinayotgan va taklif qilayotgan shaxslarning pasportlari nusxalari;
- Ichki ishlar organlari tomonidan olingan taklifnoma ruxsatining asli;
- Qarindoshlik aloqalarini tasdiqlovchi hujjatlar nusxalari (agar bo‘lsa);
- Viza Toshkent shahrining aeroportida olinishi mo‘ljallangan holatlarda - aviachipta yoki bron nusxalari.

Yuridik va jismoniy shaxslarning o‘rnatilgan tartibda O‘zbekiston Respublikasi Tashqi ishlar vazirligiga taqdim qilingan yozma iltimosnomalari 10 ish kuni davomida ko‘rib chiqiladi.

Chet el fuqarolari va fuqaroligi bo‘lmagan shaxslar viza olish uchun O‘zbekiston Respublikasining xorijdagi diplomatik vakolatxonalari va konsullik muassasalariga quyidagi hujjatlarni taqdim etishlari lozim:

- pasport yoki fuqaroligi bo‘lmagan shaxs hujjati (ushbu hujjatlarning amal qilish muddati viza muddatidan kamida 3 oydan ko‘p bo‘lishi lozim);
- 2 nusxada to‘liq to‘ldirilgan viza talabnomasi;
- 2 ta rangli fotosur’at (pasport o‘lchamida).

Chet el fuqarolari va fuqaroligi bo‘lmagan shaxslar tranzit viza olishlari uchun yuqorida ko‘rsatilgan hujjatlardan tashqari ketayotgan davlatning vizasi va O‘zbekistondan chiqib ketish sanasi tasdiqlangan yo‘l hujjatlariga ega bo‘lishlari lozim. Ushbu holda viza talabnomasini ko‘rib chiqish muddati 3 kunni tashkil etadi.

O‘zbekiston Respublikasining diplomatik muassasasi yoki konsullik vakolatxonasi bo‘lmagan davlat fuqarolari va fuqaroligi bo‘lmagan shaxslar vizani O‘zbekistonga kelib, Tashqi ishlar vazirligining «Toshkent» xalqaro aeroportidagi viza bilan ta’minlash sektoridan olishlari mumkin. Buning uchun O‘zbekiston hududidagi taklif qiluvchi jismoniy yoki yuridik shaxs o‘rnatilgan tartibda oldindan O‘zbekiston Respublikasi Tashqi ishlar vazirligiga murojaat qilishi, Konsullik boshqarmasining Viza bilan ta’minlash bo‘limidan tegishli tasdiq (shtamp) olishi va uni taklif qilinuvchi shaxsga yuborishi lozim. Mazkur tasdiq taklif qilinuvchi shaxs tomonidan aviachipta xarid qilish va o‘z davlatidagi pasport tekshiruvidan o‘tish paytida taqdim etiladi va ushbu hujjat asosida Tashqi ishlar vazirligining «Toshkent» xalqaro aeroportidagi viza bilan ta’minlash sektorida unga viza rasmiylashtiriladi.

O‘zbekiston Respublikasi qonunchiligiga muvofiq vizalarni rasmiylashtirish va berish uchun quyidagi konsullik yig‘imlari o‘rnatilgan:

a) Bir martalik vizalar uchun:

7 kungacha — 40 AQSh dollari;
15 kungacha — 50 AQSh dollari;
30 kungacha — 60 AQSh dollari;
3 oygacha — 80 AQSh dollari;
6 oygacha- 120 AQSh dollari;
1 yilgacha — 160 AQSh dollari.

Izoh: har bir qo‘shimcha kirishlar soni uchun tariflar stavkasi 10 AQSh dollariga oshiriladi.

b) Ko‘p martalik vizalar uchun:

6 oygacha- 150 AQSh dollari;
1 yilgacha — 250 AQSh dollari.

c) Tranzit vizalar uchun:

72 soatgacha — 40 AQSh dollari;
ikki martalik tranzit viza uchun — 50 AQSh dollari.

d) Guruh vizalari uchun (guruhda 16 yoshgacha bo‘lgan bolalardan tashqari kamida 5 kishi bo‘lishi lozim):

15 kungacha — 15 AQSh dollari (har bir kishi uchun);
30 kungacha — 25 AQSh dollari (har bir kishi uchun).

Bundan tashqari viza berish paytida viza rasmiylashtirish bilan bog‘liq bo‘lgan haqiqiy harajatlarni qoplash uchun yig‘imlar undiriladi. Bunday yig‘imlarning miqdori viza rasmiylashtirilayotgan joyga bog‘liqdir (murojaat qilayotgan shaxsning fuqaroligidan qat’iy nazar).

Izoh: O‘zbekiston Respubliksasi bilan tegishli ikki tomonlama shartnoma va kelishuvlar tuzgan davlat fuqarolariga nisbatan O‘zbekistonga kirish vizasini rasmiylashtirishning boshqacha tartibi joriy qilingan bo‘lishi mumkin.

O‘zbekistonning alohida davlatlar bilan viza tartibi

1. Qirg‘iziston (60 kungacha), Tojikiston (30 kungacha), Armaniston, Belarus, Gruziya, Moldova, Ozarbayjon, Qozog‘iston, Rossiya va Ukraina bilan ikki tomonlama vizasiz rejim o‘rnatilgan.

2. Andorra, Argentina, Avstraliya, Avstriya, Belgiya, Birlashgan Arab Amirliklari, Bolgariya, Bosniya va Gertsegovina, Braziliya, Bruney-Dorussalom, Buyuk Britaniya, Daniya, Estoniya, Finlandiya, Fransiya, Germaniya, Gretsiya, Indoneziya, Irlandiya, Islandiya, Ispaniya, Isroil, Italiya, Kanada, Kipr, Koreya, Latviya, Litva, Lixtenshteyn, Luksemburg, Malayziya, Malta, Mo‘g‘uliston, Monako, Niderlandiya, Norvegiya, Polsha, Portugaliya, Ruminiya, San-Marino, Serbiya, Singapur, Slovakiya, Sloveniya, Turkiya, Vatikan, Vengriya, Xorvatiya, Yangi Zelandiya, Yaponiya, Shvetsiya, Shveysariya, Chernogoriya, Chexiya, Chili fuqarolari uchun 30 kunlik muddatga vizasiz tartib joriy etilgan.

Vizasiz tartib tashrif maqsadidan qat’iy nazar mazkur davlatlardan O‘zbekiston Respublikasiga 30 kungacha bo‘lgan muddatga tashrif buyurmoqchi bo‘lgan har qanday turdagi pasport (diplomatik, xizmat va fuqarolik pasportlari) egalariga nisbatan qo‘llaniladi. Mazkur davlatlar fuqarolari ushbu tartibda O‘zbekiston Respublikasiga amaldagi milliy pasport yoki xorijiy davlatlarga chiqishda foydalanadigan boshqa hujjat asosida kirishlari mumkin.

Vizasiz tartib yuqoridagi davlatlarda doimiy yashovchi fuqaroligi yo‘q shaxslarga nisbatan qo‘llanilmaydi.

Vizasiz tartib O‘zbekiston Respublikasiga kirib kelgan kundan boshlab 30 kun davomida amal qiladi. Chet el fuqarosi 30-kun tugaguniga qadar O‘zbekiston Respublikasidan chiqib ketishi lozim. Chet el fuqarosi tomonidan 30 kunlik muddatning o‘tkazib yuborilishi xorijiy fuqarolarning O‘zbekiston Respublikasida bo‘lishi qoidalarini buzish deb hisoblanadi.

Chet el fuqarosi O‘zbekiston Respublikasida 30 kundan ko‘p muddatga kelmoqchi bo‘lsa belgilangan tartibda tashrif maqsadiga muvofiq ravishda O‘zbekiston Respublikasiga kirish vizasini olishi lozim bo‘ladi.

3. 16 yoshga to’lmagan xorijiy fuqarolar uchun O’zbekiston Respublikasiga vizasiz kirish tartibi o’rnatilgan, bunda ushbu fuqarolar qonuniy vakillari hamrohligida bo‘lishlari va biometrik o‘tish hujjatiga ega bo‘lishlari talab etiladi va O‘zbekiston hududida hamroh shaxsning vizasi amal qilish davrida, lekin 90 kundan ortiq bo‘lmagan muddatda bo‘lishlari mumkin.

4. Tojikiston, Turkmaniston, Vengriya va Xitoy (30 kungacha), Koreya Respublikasi va Vetnam (60 kungacha), Braziliya, Estoniya,Kuvayt, Latviya, Polsha, Ruminiya, Singapur, Slovakiya va Turkiya (90 kungacha) diplomatik pasport egalari uchun vizasiz tartib joriy etilgan. Ushbu davlatlarning O‘zbekiston Respublikasi hududida akkreditatsiya qilingan diplomatik vakolatxonalari yoki konsullik muassasalarida diplomatik pasport egasi bo‘lgan xodimlari, shuningdek, ularning oila a’zolari xizmat muddati davomida O‘zbekiston Respublikasiga vizasiz kirish va bu yerda bo‘lish huquqiga egadirlar.

5. Chet el fuqarolariga elektron kirish vizasi tartibi (e-visa.gov.uz) joriy etilgan va O‘zbekiston Respublikasi elektron vizasini olish imkoniyatiga ega bo‘lgan mamlakatlar ro‘yxati 1-ilovaga muvofiq tasdiqlangan.

2019-yil 15-martdan boshlab 30 kunlik amal qilish muddati bo‘lgan elektron visa tizimining quyidagi turlari joriy etiladi:
- ikki martalik, konsullik yig‘imi 35 AQSh dollari miqdorida;
- ko‘p martalik, konsullik yig‘imi 50 AQSh dollari miqdorida.

6. O‘zbekistonga besh kungacha vizasiz kirish tartibi 2-ilovadagi davlatlat fuqarolariga nisbatan joriy etilgan bo‘lib, bunda chet el fuqarolari O‘zbekiston Respublikasining xalqaro aeroportlari orqali tranzit bilan ketayotganlari va uchinchi mamlakatga O‘zbekiston Havo yo‘llari Milliy aviakompaniyasining uchish chiptasiga ega bo‘lishlari lozim. Ushbu amaliyot O’zbekistonning diqqatga sazovor joylari bilan tanishishni istagan tranzit yo’lovchilarga nisbatan qo’llaniladi;

7. O‘zbekiston va Yaponiya o‘zaro kelishuv asosida vizalarni konsullik yig‘imlari undirmasdan beradilar.



1-ilova

Fuqarolari elektron kirish vizasini olish imkoniyatiga ega bo‘lgan mamlakatlar ro‘yxati

1. Albaniya Respublikasi
2. Amerika Qo‘shma Shtatlari
3. Angola Respublikasi
4. Antigua va Barbuda
5. Bagama Orollari Hamdo‘stligi
6. Bahrayn Qirolligi
7. Bangladesh Xalq Respublikasi
8. Barbados
9. Beliz
10. Butan Qirolligi
11. Dominikana Hamdo‘stligi
12. Dominikana Respublikasi
13. Ekvador Respublikasi
14. El-Salvador Respublikasi
15. Fiji Respublikasi
16. Filippin Respublikasi
17. Gabon Respublikasi
18. Gana Respublikasi
19. Gayana Kooperativ Respublikasi
20. Gonduras Respublikasi
21. Grenada
22. Gvatemala Respublikasi
23. Hindiston Respublikasi
24. Iordaniya Hoshimiylar Qirolligi
25. Jazoir Xalq Demokratik Respublikasi
26. Kabo-Verde Respublikasi
27. Kambodja Qirolligi
28. Kamerun Respublikasi
29. Kiribati Respublikasi
30. Ko‘p millatli Boliviya Davlati
31. Kolumbiya Respublikasi
32. Koreya Xalq Demokratik Respublikasi
33. Kosta-Rika Respublikasi
34. Kot-d’Ivuar Respublikasi
35. Kuba Respublikasi
36. Kuvayt Davlati
37. Laos Xalq Demokratik Respublikasi
38. Livan Respublikasi
39. Makedoniya Respublikasi
40. Maldiv Respublikasi
41. Marokash Qirolligi
42. Marshall Orollari Respublikasi
43. Mavrikiy Respublikasi
44. Meksika Qo‘shma Shtatlari
45. Mikroneziya Federativ Shtatlari
46. Misr Arab Respublikasi
47. Nauru Respublikasi
48. Nepal Federativ Demokratik Respublikasi
49. Nikaragua Respublikasi
50. Palau Respublikasi
51. Panama Respublikasi
52. Paragvay Respublikasi
53. Peru Respublikasi
54. Qatar Davlati
55. Samoa Mustaqil Davlati
56. Saudiya Arabistoni Qirolligi
57. Senegal Respublikasi
58. Sent-Kits va Nevis Federatsiyasi
59. Sent-Lyusiya
60. Sent-Vinsent va Grenadin
61. Seyshel Orollari Respublikasi
62. Solomon Orollari
63. Surinam Respublikasi
64. Tailand Qirolligi
65. Tonga Qirolligi
66. Trinidad va Tobago Respublikasi
67. Tunis Respublikasi
68. Urugvay Sharqiy Respublikasi
69. Vanuatu Respublikasi
70. Venesuela Bolivar Respublikasi
71. Vetnam Sotsialistik Respublikasi
72. Xitoy Xalq Respublikasi
73. Yamayka
74. Shri-Lanka Demokratik Sotsialistik Respublikasi
75. O’mon Sultonligi


Izoh: O‘zbekiston Respublikasi Tashqi ishlar vazirligi, zarur hollarda, ayrim davlat fuqarolari uchun 30 kungacha bo‘lgan muddatda elektron kirish vizalarini olish yuzasidan cheklovlar belgilash huquqiga ega.


2-ilova

O‘zbekiston Respublikasiga vizasiz tranzit kirish va 5 kungacha bo‘lish tartibi quyidagi davlatlar fuqarolari uchun joriy etilgan

1. Albaniya
2. Amerika Qo‘shma Shtatlari
3. Antigua va Barbuda
4. Bagama
5. Bahrayn
6. Barbados
7. Beliz
8. Butan
9. Dominika
10. Dominikan Respublikasi
11. Ekvador
12. Ekvatorial Gvineya
13. Fiji
14. Filippin
15. Gabon
16. Gayana
17. Gonduras
18. Grenada
19. Gvatemala
20. Hindiston
21. Janubiy Afrika Respublikasi
22. Jazoir
23. Kolumbiya
24. Kosta-Rika
25. Kuvayt
26. Livan
27. Makedoniya
28. Maldiv orollari
29. Marokash
30. Mavrikiy
31. Meksika
32. Nauru
33. Palau
34. Panama
35. Peru
36. Qatar
37. Sant-Kits va Nevis
38. Saudiya Arabistoni
39. Sent Lyusiya
40. Sent-Vinsent va Grenadina
41. Seyshel Orollari
42. Surinam
43. Tailand
44. Trinidad va Tobago
45. Tunis
46. Turkmaniston
47. Urugvay
48. Venesuela
49. Vetnam
50. Xitoy
51. Yamayka
52. Shri-Lanka
53. O‘mon


Izoh: O'zbekistonga kirish vizasini rasmiylashtirish va uni uzaytirish uchun Tashqi ishlar vazirligining Diplomatik vakolatxonalarga xizmat ko'rsatish boshqarmasi xizmatlaridan foydalanishingiz mumkin.

Marta o`qilgan: 129115